OHRA en Delta Lloyd verhogen premie basisverzekering
OHRA en Delta Lloyd verhogen premie basisverzekering OHRA Zorgverzekering verhoogt zijn maandelijkse zorgpremie met 3,40 euro tot 107,95 euro. De stijging van de premie is volgens het verzekeringsconcern onder meer het gevolg van de toenemende vraag naar zorg en reguliere loon- en prijsstijgingen. Naar eigen zeggen biedt OHRA als een van de weinige verzekeraars haar klanten ook volgend jaar een volledig vrije zorgkeuze. ”In tegenstelling tot veel andere verzekeraars bieden wij een zuivere restitutiepolis, zodat onze klanten altijd zelf kunnen kiezen bij welke zorgverlener ze zich laten behandelen”, zegt Maurice Koopman, directeur bij de verzekeraar. Ook Delta Lloyd verhoogt de premie voor de basisverzekering (restitutiepolis). Het gaat om een stijging van 3,24 procent. De maandpremie stijgt daarmee van 115,83 euro naar 119,58 euro. De premies van aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen gaan met maximaal 10 procent omhoog. Delta Lloyd zegt dat de premie onder meer omhoog moet vanwege een stijging van de zorgkosten.
Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid Concurrent Zorg en Zekerheid maakte eerder in de ochtend bekend dat de premie voor de basisverzekering in januari met 12 euro per jaar omlaag gaat. De premieverlaging wordt betaald uit de reserves. ”Onze premies liggen onder de werkelijke kostprijs van de zorg”, zegt voorzitter Ton van Houten. Ook Koopman van OHRA zegt reserves in te zetten om de premie ”betaalbaar te houden”. Ook Delta Lloyd stelt reserves te hebben ingezet om de premiestijging te beperken.

 

Zorgverzekeraar CZ verhoogt premie
De premie van de basisverzekering van zorgverzekeraar CZ gaat op 1 januari met 3,40 euro per maand omhoog naar 116,25 euro. Dat komt neer op een stijging van 3 procent. CZ biedt al een aantal jaren een verlieslatende premie aan. De werkelijke zorgkosten zijn hoger. De zorgverzekeraar houdt ​naar eigen zeggen de premiestijging beperkt door overreserves in te zetten. Dit jaar is daarvoor 221 miljoen euro aangewend. Als de overreserves op zijn, zal de premie flink stijgen. De stijging van de zorgkosten is dan ook zorgelijk, laat CZ weten. CZ, dat ook de merken OHRA en Delta Lloyd voert, is de eerste van de grote verzekeraars die de premie bekendmaakt. De premies van OHRA, Delta Lloyd en enkele kleinere verzekeraars zijn eerder deze week bekendgemaakt. Uiterlijk zondag moeten alle premies bekend zijn. Eerder kwam de kleinere verzekeraar DSW wel met de cijfers voor volgend jaar. DSW verraste met een premieverlaging. voor basisverzekering De premie van de basisverzekering van zorgverzekeraar CZ gaat op 1 januari met 3,40 euro per maand omhoog naar 116,25 euro. Dat komt neer op een stijging van 3 procent. CZ biedt al een aantal jaren een verlieslatende premie aan. De werkelijke zorgkosten zijn hoger. De zorgverzekeraar houdt ​naar eigen zeggen de premiestijging beperkt door overreserves in te zetten. Dit jaar is daarvoor 221 miljoen euro aangewend. Als de overreserves op zijn, zal de premie flink stijgen. De stijging van de zorgkosten is dan ook zorgelijk, laat CZ weten. CZ, dat ook de merken OHRA en Delta Lloyd voert, is de eerste van de grote verzekeraars die de premie bekendmaakt. De premies van OHRA, Delta Lloyd en enkele kleinere verzekeraars zijn eerder deze week bekendgemaakt. Uiterlijk zondag moeten alle premies bekend zijn. Eerder kwam de kleinere verzekeraar DSW wel met de cijfers voor volgend jaar. DSW verraste met een premieverlaging.